A ChanceIndia ereje az önkénteseiben rejlik. Mivel minden önkéntesünk különböző háttérrel rendelkezik, külöböző módon látja a világot és másként dolgozik, így mindegyikük új gondolatokat és inspirációt ad nekünk. Önkénteseink általában a következő feladatokat látják el indiai tartózkodásuk alatt:

Kezdőlap

Az Alapítványról

Hírek, események

Tevékenységeink

Indiáról bővebben

Képek

"Sosem tudhatod, milyen eredményei lesznek a cselekedeteidnek, de ha nem cselekszel, eredményük sem lesz."           

Kapcsolat:

ChanceIndia - Esély Indiának Alapítvány

1065 Budapest, Hajós utca 39. III. / 1

info@chanceindia.org

A fenti feladatok támogatása érdekében összeállítottunk egy képzési segédletet angol és számítástechnika tantárgyakra, tankönyveket szereztünk be, valamint kialakítottuk a tanórákon és a magánórákon résztvevő gyerekek tanulmányi előrehaldásának nyilvántartását is.

Ha szeretnél részt venni indiai önkéntes programunkban, akkor lehetőséged van rövidebb (3 hét – 2 hónap) és hosszabb (több, mint 2 hónap) időszakra is jelentkezni, valamint részidős (legalább heti 10 óra) önkéntes munkát is tudunk biztosítani számodra. Ha rövidebb időszakra érkezel vagy részidős munkavégzést vállalsz, akkor elsősorban magánórák tartásában és alkalmi feladatokban való közreműködésben számítunk Rád, míg hosszabb időtartam esetén a falusi iskolákban való tanításban, az alapítvány indiai munkavégzésének szervezésében és új programok beindításában is részt tudsz venni. Az önkéntes munkához tanári végzettségre nincs szükséged, azonban megalapozott angol nyelvtudásra igen. 

Önkénteseink számára segítséget nyújtunk a felkészülésben, indiai segítőink és partnereink pedig a helyszinen adnak meg minden támogatást, ami a sikeres munkavégzéshez, a mindennapi élethez és a szabadidő tartalmas eltöltéséhez szükséges.

Alapítványunk alapfilozófiája, hogy minden rendelkezésre álló erőforrásunkat ténylegesen az arra rászorulók segítésére használjuk fel, ezért anyagi támogatást nem tudunk biztosítani önkénteseinknek. Tudjuk, hogy a szükséges pénzügyi háttér megteremtése igen nagy áldozatvállalást kíván Tőled, ha úgy döntesz, hogy Indiában a helyszínen szeretnél segíteni, ezért arra kérünk, hogy alaposan fontold meg mielőtt erre vállalkozol. Hosszú távú önkéntesség esetén mindenképpen javasoljuk végigondolni azt is, hogy milyen hatással lehet a hosszú távollét az otthoni életedre (párkapcsolat, család, munkahely, egyéb elkötelezettségek, mint pl. lakáshitel).

Amennyiben többet szeretnél megtudni arról, hogy milyen is Indiában önkéntesnek lenni, akkor kérünk látogasd meg az India, India blogot, amelyet a helyszinen dolgozó önkénteseink írnak.

Ha további kérdéseid lennének indiai önkéntes programunkkal kapcsolatban, vagy jelentkezni szeretnél rá, akkor kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot a honlapunkon található elérhetőségek bármelyikén.

Egyetértesz céljainkal és szívesen segítenél nekünk, de az indiai önkéntes munkát valamilyen okból nem tudod vállalni? Ez esetben is nagy örömmel várjuk jelentkezésed, hiszen Magyaroszágon is rengeteget tudsz segíteni. Erről itt olvashatsz bővebben.

 

 

 

 

·  

Angoltanítás a Lok Samiti falusi iskoláiban, illetve dolgozó gyerekek esti képzésein.

·  

Angol- és szükség esetén más tárgyakból magánórák tartása a rászoruló iskolás gyerekek számára.

·  

Részvétel az alapítvány kinti tevékenységének szervezésében (gyerekek beiratása, tankönyvek és egyéb iskolai kellékek beszerzése, családlátogatások, különórák szervezése, stb.).