Kezdőlap

Az Alapítványról

Hírek, események

Tevékenységeink

Indiáról bővebben

Képek

"Sosem tudhatod, milyen eredményei lesznek a cselekedeteidnek, de ha nem cselekszel, eredményük sem lesz."           

Általános ismertetés

Támogatási összeg

Legfontosabb jellemzők

Hogyan támogathatsz?

A GYEREKEK

Kapcsolat:

ChanceIndia - Esély Indiának Alapítvány

1065 Budapest, Hajós utca 39. III. / 1

info@chanceindia.org

·  

A gyermekek támogatásának összegét teljes egészében a gyermekekre fordítjuk,  a befizetett pénzből nem fedezzük a szervezet vagy az oktatási program operatív költségeit, azokat a szervezet alapítói maguk állják vagy más forrásból biztosítják.

·  

A gyermekeket a legrászorultabb családokból választjuk ki, azonban a rászorultságon kívül további fontos feltétel az is, hogy mind a gyermek, mind a család elkötelezett legyen a tanulás iránt. Tapasztalatunk szerint ugyanis az egyéni motiváció és a család támogatása nélkülözhetetlen a sikeres fejlődéshez.

·  

A gyermek szülei vállalják, hogy a támogatás ideje alatt gyermeküknek semmiféle olyan munkát nem kell végeznie (se fizetésért, se a család saját földjén vagy „vállalkozásában”), amely hátráltatja a gyerek tanulását, így oktatási programunk egyben segít a gyermekmunka visszaszorításában is.

·  

A gyereket nem csak beíratjuk az iskolába, hanem végig támogatjuk (felkészítés az iskolára, családlátogatások, korrepetálás, és minden más ami még szükséges ahhoz, hogy sikeresen el tudja végezni az iskolát), amennyiben iskolán kívüli problémája merülne fel, abban is igyekszünk segíteni (pl. erre szolgál a legszegényebb gyermekek étkeztetése is).

·  

A gyerekeknek külön foglalkozásokat tartunk egészég- és környezettudatosságról.

·  

Közösséget fejlesztünk: A tehetséges gyerekeket bevonjuk a többi gyerek korrepetálásába, valamint közös - a közvetlen környezetüket építő és támogató - akciókat szervezünk a gyermekek és családjaik bevonásával.