Ahhoz, hogy Földünk hosszú távon is élhető, szerethető hely legyen, nem csak a legszegényebb országokban élők megsegítésére van szükség. Legalább ilyen fontosnak érezzük az emberek egymás iránt érzett szolidaritásának erősítését, a más népek és kultúrák elfogadását, megbecsülését. Ennek érdekében ismeretterjesztő előadásokat és rendezvényeket tartunk mind itthon, mind külföldön.

Az elődások során önkénteseink mesélnek indiai és hazai tapasztalataikról, az indiai gazdasági és szociális helyzetról, az oktatási és egészségügyi lehetőségekről, valamint a miénktől olyannyira eltérő kultúrális hagyományokról. Az előadásokat  fényképekkel, videókkal és indiai zenével tesszük még érdekesebbé.

Az egész ország területéről várjuk oktatási intézmények, jelentkezését, akik hozzánk hasonlóan fontosnak tartják a nyitottságot más kultúrák iránt, illetve azt, hogy a magyarországi fiatalok kitekintést kapjanak egy mienktől eltérő fejlettségű világ problémáiba. Önkénteseink osztályfőnöki óra vagy arra alkalmas iskolai rendezvény keretében egy vagy akár több osztály, csoport részére is szívesen tartanak előadást.

Szintén várjuk azon kultúrális intézmények, utazási klubok megkeresését, akik érdeklődnek India kultúrája és társadalma iránt.

Az egyik általunk tartott előadásról bővebben az India, India blogon az erről szóló cikkünkben lehet olvasni. 

 

 

 

 

Kezdőlap

Az Alapítványról

Hírek, események

Tevékenységeink

Indiáról bővebben

Képek

"Sosem tudhatod, milyen eredményei lesznek a cselekedeteidnek, de ha nem cselekszel, eredményük sem lesz."           

Kapcsolat:

ChanceIndia - Esély Indiának Alapítvány

1065 Budapest, Hajós utca 39. III. / 1

info@chanceindia.org